Keresés

Roham (shub) kezelése

LinkajánlásSMSMsm.lap.hu/9-99hu15011231072006-10-17 09:27:252017-07-27 04:38:27ESEM.husm@lap.huESEM.husm@lap.huCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2006

Meghatározás

A sclerosis multiplex relapszáló-remittáló formájában (RRSM) megjósolhatatlan fellángolások (más néven relapszus vagy shub) és hosszabb tünetmentes időszakok (más néven remisszió) váltják egymást. Ezek kialakulhatnak napközben, mindössze néhány óra leforgása alatt, de az is gyakori, hogy reggel a beteg az új shub meglétére ébred. A relapszusok során megjelenő neurológiai tünetek a rohamot követően vagy teljesen megszűnnek, vagy enyhébb formában tartósan megmaradnak. Rohamszerű tünetek vagy korábbi tünetek fokozódása előfordulhat a testhőmérséklet megemelkedése miatt vagy fertőzés következtében. Ezek a 24 óránál rövidebb ideig fennálló állapotromlások nem tekinthetők új relapszusnak, hanem álrohamoknak (angolul pseudoattack) nevezzük őket.

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Hírlevél

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Roham (shub) kezelése
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés