Keresés

SM gyógyszerek

LinkajánlásSMSMsm.lap.hu/9-99hu15011231072006-10-17 09:27:252017-07-27 04:38:27ESEM.husm@lap.huESEM.husm@lap.huCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2006

Meghatározás

A relapszáló-remittáló formában több gyógyszert is alkalmaznak hosszútávú kezelésként. Első vonalbeli szereknek az interferonok és a glatiramer-acetát használatosak, melyek körülbelül 30 százalékban csökkentik a relapszusok előfordulását. Másodvonalbeli kezelésként a fingolimod vagy a natalizumab adható. Bár a natalizumab hatékonyabb a rosszullétek megelőzésében, a potenciális mellékhatásai miatt többnyire nem alkalmazzák elsőként. Harmadik vonalbeli szerként alkalmazzák még a mitoxantront is, azonban felhasználásának gátat szabnak a mellékhatásai. A betegség progresszív formája nehezen kezelhető, egyedül a mitoxantron lassíthatja a betegség lefolyását.

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Hírlevél

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:SM gyógyszerek
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés