Keresés

Szteroid kezelés

LinkajánlásSMSMsm.lap.hu/9-99hu15011231072006-10-17 09:27:252017-07-27 04:38:27ESEM.husm@lap.huESEM.husm@lap.huCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2006

Meghatározás

A sclerosis multiplex relapszáló-remittáló formájában (RRSM) fellépő roham (más néven relapszus vagy shub) során a fehérvérsejtek aktiválódnak, és ez gyulladásos reakciót vált ki az agyban vagy a gerincvelőben. Ezt a gyulladást lehet csökkenteni mesterségesen előállított mellékvese hormonnal, azaz metilprednizolonnal (Solu-Medrol vagy Medrol). A szteroid-lökésterápia során alkalmazott napi adag 1 gramm, 3-5 napon át, intravénásan, infúzió formájában. Ez a terápia megrövidíti az állapotrosszabbodás idejét, és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Noha a szteroidok hatékony gyulladáscsökkentők, és a relapszusok kezelésében eredményesen alkalmazhatók, a betegség hosszútávú lefolyását lényegesen nem befolyásolják, így tartósan nem alkalmazzák őket.

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Hírlevél

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Szteroid kezelés
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés