Keresés

Hőemelkedés

LinkajánlásSMSMsm.lap.hu/9-99hu15011231072006-10-17 09:27:252017-07-27 04:38:27ESEM.husm@lap.huESEM.husm@lap.huCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2006

Meghatározás

Minden olyan hatás, ami a beteg testhőmérsékletét 37 ºC fölé emeli, a meglevő tüneteket kifejezettebbé teheti, vagy normál testhőmérsékleten nem észlelhető új tünetek megjelenéséhez vezethet. Ez az állapotrosszabbodást okozó hatás az esetek döntő többségében átmeneti, a testhőmérséklet rendeződése után elmúlik. Ennek a jelenségnek a neve álroham, angolul pseudoattack vagy pseudoshub, illetve a jelenség leírója után Uhthoff-szindróma. Ezért kerülendő SM-es betegek részéről a forró fürdő és a szauna. Lázas betegség esetén fokozottan kell figyelni a lázcsillapításra. Ha a lázas állapotban megjelent új tünet a testhőmérséklet normalizálódása után megszűnik, azt nem szabad új relapszusként értékelni.

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Hírlevél

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Hőemelkedés
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés