Keresés

Sclerosis multiplex diagnózis

LinkajánlásSMSMsm.lap.hu/9-99hu15011231072006-10-17 09:27:252017-07-27 04:38:27ESEM.husm@lap.huESEM.husm@lap.huCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2006

Meghatározás

A sclerosis multiplex nem állapítható meg egyetlen tünetből, csak azok együtteséből. A betegség elsőként gyakran ún. klinikailag izolált szindróma (CIS) formájában jelentkezik. Ez azt jelenti, hogy a beteg demielinizációra jellemző klinikai tünettannal jelentkezik, azonban a kivizsgálás során még nem teljesülnek a sclerosis multiplex diagnosztikus kritériumai. A betegség diagnózisa a neurológiai tüneteken és a különböző képalkotó, illetve laborvizsgálatokon alapul. A neurológiai diagnózishoz legalább két, időben elkülönülő és az idegrendszer két külön területét érintő funkciózavar (shub) igazolhatósága szükséges.

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Hírlevél

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Sclerosis multiplex diagnózis
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés